Monday, 9 July 2018

Bleeding Burgers

Are you craving bleeding burgers but you're not happy to eat processed food all the time?
This recipe is perfect for you!
Meaty texture patties made 100% of natural ingredients, easy to find in any supermarket, that will easily "trick" any meat eater :)


Ingredients for 4 burgers:

1/2 tin Chickpeas
1 Beetroot
7 Brown Mushrooms
1 Red Onion
1 handful Dried Mushrooms (if you're not a fan of their taste, just omit them)
1 Tbs White Miso Paste
1 Tbs Chickpea Flour
1 Tbs Barbecue Sauce
Rolled Oat
Parsley to Taste
Garlic Powder to Taste
Smoked Paprika to Taste
Salt & Pepper to Taste


Method:

First blend the dried mushrooms to a flour.


Set aside.
Finely chop the red onion and sauté in a pan until soft.


In the mean time roughly blend the fresh mushrooms...


...add them in the pan with the onions and cook until fragrant and caramelised.


Now blend the chickpeas along with the beetroot (previously chopped)


until smooth (it might need a splash of water).


In a bowl combine all the ingredients adding as many rolled oat as necessary to make the mixture drier and easier to shape into burgers 


(I personally add about 1/2 cup of it)
and.... Look at that! It seems almost too real for my taste.. Looks like the mixure of the meatballs that my granma use to make <3


Now all we need is to shape the patty into burgers and fry on a stove with a dash of olive oil for around 3-4 minutes each side.



Serve immediately :)

Notes: 
Rolled oats and fresh mushrooms are essential to achieve a "meaty" texture.
Beetroot is needed to recreate both the colour and the "bleeding effect". 
For these reasons I don't recommend to omit or substitute those ingredients.


Serving suggestion: Spinach wrap with vegan tzatziki sauce, crunchy salad and a pich of hot paprika.

Italian Version

Avete voglia di burger "al sangue" ma siete stanchi di nutrirvi sempre con alimenti industriali pieni di conservanti?
Questa è la ricetta che fa per voi: 100% vegetale e realizzata con ingredienti facilmente reperibili in ogni supermercato :)

Ingredienti per 4 Burger:

1/2 barattolo di Ceci Precotti
1 Rapa Rossa
7 Champignon Scuri
1 Cipolla Rossa
1 manciata di Funghi Secchi (se non li gradite, ometteteli)
1 cucchiaio di Pasta di Miso Bianca
1 cucchiaio di Farina di Ceci
1 cucchiaio di Salsa Barbecue
Fiocchi d'Avena
Aglio in Polvere
Prezzemolo
Paprika Affumicata
Sale e Pepe

Procedimento:

Tritate i fughi secchi con l'aiuto di un frullatore, finché otterrete una sorta di farina e mettete da parte.
Tagliate la cipolla a dadini e soffriggetela in una padella finché non risulterà tenera.
Tritate i funghi freschi e aggiungeteli alla padella con la cipolla.
Infine, passate al frullatore anche i ceci e la rapa rossa, precedentemente ridotta a dadini. Potrebbe volerci un goccio d'acqua per raggiungere la consistenza desiderata.

In una ciotola aggiungete tutti gli ingredienti della ricette e una quantità variabile di fiocchi d'avena, a seconda dell'umidità del vostro impasto (io ne ho dovuti aggiungere un paio di manciate).
Fiocchi d'avena e funghi freschi contribuiranno a rendere i vostri burger più simili alla texture "carnivora", per cui sconsiglio di ometterli.
La rapa rossa è fondamentale per emularne il colore e l'effetto "al sangue" una volta cotti.
Che dire ancora, non vi resta che formare i burger e cuocerli in padella con un goccio d'olio per circa 3-4 minuti a lato.

Servite immediatamente in panini o in piadine, conditi magari con della buona e casereccia salsa tzatziki.

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